Laatste alarmering:
Datum 14|01 Tijd 15:30:46 (inci-07) Ongeval Buiten (meting: Aardgas Lekkage) H. Scheepstrastraat Roden 038033 Prio Hoog Eenheid | Brandweer Drenthe (Roden) (Besturing Kazerne)
woensdag 17 januari 2018

Archief

Toename aantal inbraken in Noordenveld

Gemaakt: Vrijdag, 18 augustus 2017 19:53

RODEN - In de gemeente Noordenveld zijn de afgelopen 2,5 maand achttien woninginbraken gepleegd. De politie spreekt van een toename.

 

Het valt op dat inbrekers sinds begin juni vooral hoekwoningen en vrijstaande huizen uitkozen en binnenkwamen door de ramen te openen of cilindersloten te verwijderen. In de meeste gevallen wordt dure apparatuur, zoals tablets en telefoons buitgemaakt. Verder gaat het om contant geld en sieraden.

 

De politie roept inwoners van Noordenveld op verdachte situaties te melden.

Twaalf Drentse gemeenten slaan handen ineen: Hoe veilig voelt u zich in onze gemeente?

Gemaakt: Dinsdag, 22 augustus 2017 17:34

NOORDENVELD - In alle Drentse gemeenten wordt een onderzoek uitgevoerd naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen en het optreden van politie, brandweer en gemeente op het gebied van veiligheid: de Veiligheidsmonitor. Circa 19.000 inwoners verdeeld over 12 gemeenten ontvangen het onderzoek en kunnen hun mening geven over hoe zij de veiligheid in hun buurt ervaren. Zij krijgen voor 24 augustus een vragenlijst toegestuurd. De resultaten worden begin 2018 verwacht.

 

Alle Drentse gemeenten doen één keer per vier jaar mee met de Veiligheidsmonitor. Dit is een jaarlijks terugkerend bevolkingsonderzoek naar veiligheid en leefbaarheid. I&O Research voert dit onderzoek uit in opdracht van het Ministerie van Veiligheid en Justitie, het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), gemeenten en politie.

 

Wie doet mee?
Deelnemers zijn willekeurig geselecteerd door het CBS uit de Basisregistratie Personen. Elke inwoner van 15 jaar en ouder kan een uitnodiging voor het onderzoek ontvangen. Alle dorpen en wijken zijn meegenomen in de selectie, zodat de gemeente de uitkomsten van het onderzoek niet alleen gemeentebreed, maar ook op gebiedsniveau krijgt.

 

Resultaten Veiligheidsmonitor
Iedere gemeente ontvangt een eigen rapport met uitkomsten. Door te werken met één onderzoeksmethode en vragenlijst, worden op eenduidige wijze cijfers verkregen over de (beleving van) veiligheid op zowel landelijk-, regionaal (Drenthe)- als lokaal niveau (gemeente of wijk/gebieden).

 

Nieuw veiligheidsbeleid
Evenals bij het onderzoek in 2013/2014, gebruiken de gemeenten ook deze keer de uitkomsten van dit onderzoek onder andere bij het maken van nieuw veiligheidsbeleid, het bepalen van de lokale inzet van de politie en brandweer en het bijsturen van bestaande veiligheidsbeleid binnen het sociale domein.

 

Burgemeester Klaas Smid: "Ik roep inwoners die een uitnodiging voor het onderzoek ontvangen op om zoveel mogelijk mee te werken".

Politie zoekt eigenaar van sloep

Gemaakt: Donderdag, 24 augustus 2017 17:37

RODERWOLDE - Donderdagmorgen 24 augustus trof de politie in Roderwolde, aan de Hoofdstraat, een boottrailer met boot aan. Deze zijn vermoedelijk afkomstig van diefstal.

 

De sloep is een Admiral 520. Weet u van wie deze combinatie is, meld dit dan bij de politie via telefoonnummer 0900-8844. (Zaaknummer 2017225276)

Kind (4) zwaar gewond door vallend houten beeld

Gemaakt: Zondag, 27 augustus 2017 16:09

DIEVER – In Diever is een 4 jarige kind uit Barendrecht zwaar gewond geraakt toen hij onder een vallend houten beeld terecht kwam. Het ongeval gebeurde zondag tegen het middaguur.

 

De moeder en het broertje zijn ook meegegaan naar het ziekenhuis. Het 4 jarig kind ging vanwege de ernst van de verwondingen naar het UMC in Groningen. Het ongeval is volgens omstanders vermoedelijk ontstaan nadat het kind aan het beeld trok en er onder terecht kwam.

 

De plek van het ongeval is met linten afgezet. De politie probeert te achterhalen hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren.

Mantelzorgbijeenkomst

Gemaakt: Dinsdag, 29 augustus 2017 22:25

RODEN - Het Contactpunt Mantelzorg Noordenveld organiseert op dinsdag 12 september vanaf 19.30 uur tot 21.30 uur een bijeenkomst voor mantelzorgers over praktische tips die kunnen helpen bij de dagelijkse zorg. Dit vindt plaats Op de Helte te Roden.


De bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met de wijkverpleegkundigen van thuiszorg Icare. U krijgt informatie over hoe u als mantelzorger het beste uw naaste kunt helpen. Zoals bij het opstaan uit een stoel, het gaan zitten in een auto, of het verplaatsen in bed.


Daarnaast laten zij allerlei hulpmiddelen zien die u ook kunnen ondersteunen. Er is voldoende gelegenheid om met elkaar te oefenen en ervaringen uit te wisselen.

 

Vragen
Als u van te voren al vragen heeft over dit onderwerp kunt u dit doorgeven aan WiN, Schoolstraat 50 in Roden. tel. 050-3176500 of via mail
mantelzorg@welzijninnoordenveld.nl


De toegang is gratis en de koffie staat klaar. Alle mantelzorgers zijn welkom op 12 september a.s.

‘De Steekproef’ graaft op de Westeres in Roden

Gemaakt: Woensdag, 30 augustus 2017 18:18

RODEN - Vorige week is een opgraving begonnen op de Westeres. Dit op basis van eerder onderzoek dat in 2011 en 2012 is uitgevoerd op het hele terrein naar aanleiding van de realisatie van de brandweerkazerne en de benzinepomp.


Naar verwachting is Archeologisch Onderzoeksbureau 'De Steekproef' ongeveer 2,5 week op locatie bezig. Er zijn al de nodige grondsporen aangetroffen, die bevestigen dat hier een nederzetting geweest is, dit conform de verwachting op basis van het een paar jaar geleden uitgevoerde proefsleuvenonderzoek.


De werkzaamheden worden uitgevoerd in het kader van de herstructurering van het bedrijventerrein Roden en zijn mede mogelijk dankzij een bijdrage van de provincie Drenthe.

College ontwikkelt plannen voor duurzaam clubgebouw VV Peize

Gemaakt: Woensdag, 30 augustus 2017 18:39

PEIZE - Burgemeester en wethouders van Noordenveld willen een plan voor een duurzaam clubgebouw voor de voetbalvereniging Peize. Om het plan voor te bereiden stelt het college € 15.000,- beschikbaar.

 

Wethouder Huizinga, portefeuillehouder sportaccommodaties:"Het clubgebouw van de VV Peize is sterk verouderd. Op basis van de normen van de KNVB en de wensen van de vereniging is er al een bouwkundig rapport gemaakt over de mogelijkheden. Samen met het bestuur VV Peize willen we een onderzoek naar een nieuw en duurzaam clubgebouw in combinatie met de sporthal."

 

Leefbare gemeente
"De VV Peize richt zich niet alleen op de eigen leden, maar ook op andere (maatschappelijke) organisaties. Voorbeelden hiervan zijn de buitenschoolse opvang in de kantine en de Toerfietsclub NOAD die gebruik maakt van de accommodaties van de VV Peize. Hiermee kunnen we weer een steentje bijdragen aan een leefbare gemeente, één van onze kernwaarden. Voor ons staat leefbaarheid voor alles wat het wonen in Noordenveld zo prettig maakt. Dat begint bij een goed voorzieningenniveau in de vorm van onder andere winkels, scholen en sportaccommodaties", aldus Huizinga.

Kijk uit voor nepfilm over de gemeente!

Gemaakt: Donderdag, 31 augustus 2017 16:29

REGIO - Er is in de regio een bedrijf actief dat verkooppunten zoekt voor een film die over de gemeente/de provincie zou gaan en waaraan de gemeente medewerking zou hebben verleend. Mogelijk opereert het bedrijf onder de naam 'Benelux-films' uit Someren.

 

Ga NIET met dit bedrijf in zee!


De gemeente heeft géén medewerking verleend aan een film. Eenmaal aangeschaft blijkt de film ook geen beelden van de gemeente te bevatten. Bovendien blijkt het bedrijf onbereikbaar om de films te retourneren en geld terug te ontvangen.

Wagen De Boshut wint eerste prijs tijdens optocht Alteveer

Gemaakt: Donderdag, 31 augustus 2017 22:13

ALTEVEER – De wagen de Boshut kreeg van de jury de eerste prijs donderdagavond tijdens de optocht die door een feestelijk versierde Alteveer en Kerkenveld trok.

 

De O's en A's waren van bewondering voor de vele mooie creaties, niet van de lucht. Geen wonder dat de inwoners zich massaal langs de route geposteerd hadden om maar niets te hoeven missen van de stoet. Het was de eerste keer dat de versierde praalwagens op donderdagavond door tweelingdorp trokken. Voorheen was dit altijd op de maandagavond. De optocht eindigde op het feestterrein waar de wagens ook nog eens bewonderd konden worden. De feestelijk heden in het tweelingdorp duren nog tot en met zaterdagavond. Zondag wordt het feest in de feesttent afgesloten met een evangeliesatiedienst.

 

Overigens staat vrijdagavond de altijd succesvolle Play back show op het programma en zaterdag o.a de Meerkamp en het spel zoek de bal en s'avonds treed de band Popgunn op en dat betekend feest. En wie van zwieren en zwaaien houdt is er op het terrein tegenover dorpshuis Alke uiteraard de kermis.

Wegwerkzaamheden aan de Maatlanden

Gemaakt: Vrijdag, 01 september 2017 19:19

RODEN - Vanaf maandag 4 september 2017 is een gedeelte van de Maatlanden gestremd. De stremming gaat in op maandag 4 september 2017 om 7.00 uur en duurt tot en met vrijdag 8 september 2017, 17.00 uur.

 

Als gevolg van de stremming wordt een omleidingsroute ingesteld, deze wordt met borden aangegeven.

Voetganger aangereden door scooterrijder op de Langbroek in Peize

Gemaakt: Vrijdag, 01 september 2017 22:25

PEIZE – Vrijdagavond is op de Langbroek in Peize een voetganger aangereden door een scooterrijder. Zowel de voetganger als de scooterrijder (die na de aanrijding viel) raakte dermate gewond dat het tweetal naar het ziekenhuis werd overgebracht.

 

De juiste toedracht is nog onduidelijk. De verkeers analisten van de politie (VOA) doen hier onderzoek naar.

Massaal de modder in voor 'Zoek de bal'

Gemaakt: Zaterdag, 02 september 2017 18:21

ALTEVEER / KERKENVELD - Traditie getrouw was ook dit jaar weer als afsluiter van de feestweek Alteveer-Kerkenveld het jaarlijkse 'Zoek de bal'. Hierbij gaan tot grote hilariteit van het publiek alle dames en heren van het dorp in een grote modderpoel opzoek naar balletjes die in het water verstopt liggen.

 

Al jaren vieren de tweeling dorpen Alteveer en Kerkenveld hun feestweek samen. Met een grootse optocht, braderie en kermis. Met elke avond muziek en veel bier in de feesttent. Aan deelnemers geen gebrek de organisatie spreekt van een overweldigende deelname waardoor men zelf de deelnemers in vier leeftijds categorieën in moest delen. Zondagavond zal de feestweek afgesloten worden met een evangelisatie dienst in de feesttent.

Motorrijder onderuit bij wegversmalling in Nietap

Gemaakt: Zaterdag, 02 september 2017 21:00

NIETAP – Een motorrijder is zaterdagavond op de J.P. Santeeweg (N372) in Nietap onderuit gegaan en gewond geraakt. Dit gebeurde bij een wegversmalling.

 

De motorrijder is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

Engelse vliegtuigbom gevonden in Havelte

Gemaakt: Maandag, 04 september 2017 16:36

HAVELTE – De Van Helomaweg in het Drentse Havelte is afgesloten na het vinden van een Engelse vliegtuigbom (een 500 ponder). De bom lag op defensie terrein. 

 

De EOD is ingelicht en zal de bom onschadelijk maken. Wanneer dit gaat gebeuren is nog onbekend. De bom ligt niet diep in de grond en werd door schaapherder Jelle Kootstra ontdekt. Hij groef de bom deels uit en waarschuwde vervolgens de politie, die direkt de omgeving afzette. De bom ligt met de neus naar beneden waarbij de groene ontsteking goed zichtbaar is.

 

Een personenauto is met de achterzijde tegen een leger truck die daar voor de afzetting stil stond gereden . Het ongeval had alleen schade tot gevolg. De personenauto kwam achteruit rijdend van een parkeerplaats en wilde vermoedelijk terug rijden, omdat de weg afgesloten was.

Mysterieus archeologisch object gevonden

Gemaakt: Maandag, 04 september 2017 16:42

RODEN - Bij een archeologische opgraving die de gemeente Noordenveld momenteel laat uitvoeren door De Steekproef bv, is een mysterieus object van aardewerk gevonden. Niemand weet wat dit is. Het object van ongeveer 5 cm groot stamt waarschijnlijk uit de vroege- of midden-ijzertijd (800 – 250 voor Christus).


Enkele suggesties van deskundige archeologen waren:
– Spinsteentje (die zijn meestal kleiner en rond)
– Quirl (een Duits woord voor een karnstokje, gebruikt voor het karnen van melk)


Of is het toch een kinderspeeltje en dus een vroege voorloper van de nu zo populaire fidget spinner?

 

Wie heeft suggesties?

Pas op: Mogelijk gladheid door modder op de weg!

Gemaakt: Dinsdag, 05 september 2017 19:24

REGIO - Deze maand is de oogsttijd weer begonnen, waardoor de kans op modder op de weg aanwezig is. Dit kan gladheid veroorzaken en een gevaar zijn voor de weggebruikers.

 

Wie maakt schoon?
De vervuiler van de openbare weg is verantwoordelijk voor eventuele gevolgen. Dat betekent dat bestuurders van landbouwvoertuigen zich zullen moeten inspannnen om ongelukken te voorkomen. Dit betreft niet alleen het schoonmaken van het wegdek, maar bijvoorbeeld ook het plaatsen van waarschuwingsborden. Het Verkeers en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) heeft daarom ter ondersteuning een Modderwegwijzer uitgebracht met tips voor het schoonhouden van het wegdek.

 

Overige weggebruikers
Ondanks die inspanningen heeft elke weggebruiker zelf natuurlijk ook een verantwoordelijk. Neem de waarschuwingen daarom ter harte en pas uw snelheid waar nodig aan. Radio- en tv-spotjes, die in september worden uitgezonden, wijzen de overige weggebruikers ook op de gevaren van modder op de weg.

Uitnodiging informatiemarkt Dag van de Democratie

Gemaakt: Dinsdag, 05 september 2017 19:27

NOORDENVELD - Op zaterdag 9 september is het de Dag van de Democratie. Daarom organiseren we samen met de deelnemende partijen op woensdag 13 september 2017 vanaf 19.00 uur een informatiemarkt in het gemeentehuis waar u kunt zien en ervaren welke activiteiten al gaande zijn of nog op de planning staan in 2017 rondom het thema democratie.

 

De markt wordt gehouden in de oude hal van het gemeentehuis. Deze begint om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 20.30 uur. Ook kunt u in gesprek met raadsleden over de lokale democratie, de gemeente en de lokale politiek en besluitvorming.


De volgende activiteiten worden onder andere gepresenteerd:

  •  How to pimp your Village
  •  100 jaar Vrouwenkiesrecht
  •  Democracity (interactief spel voor basisscholen)
  •  Toegankelijkheid voor mensen met een beperking
  •  Roden Proeft

 

U bent allen van harte uitgenodigd om deze markt te bezoeken. Wellicht inspireert de markt u wel tot het organiseren van een activiteit over dit thema.

 

We ontmoeten u graag op woensdag 13 september!

Textielinzameling derde kwartaal 2017 in Noordenveld

Gemaakt: Dinsdag, 05 september 2017 19:30

NOORDENVELD - In de periode van 11 tot en met 15 september 2017 wordt in de hele gemeente huis-aan-huis textiel ingezameld door ReShare (Leger des Heils). Voorafgaand aan de textielinzameling ontvangt u een kledingzak met het verzoek hier uw overtollig textiel, kleding en schoenen in te doen en de kledingzak op de aangegeven dag aan de straat te zetten.

 

Inzamelschema derde kwartaal 2017
11 september: Roden
12 september: Huis ter Heide, Langelo, Peest, Roderwolde, Veenhuizen, Westervelde en Zuidvelde
13 september: Een, Een-West en Norg
14 september: Alteveer, Leutingewolde, Lieveren, Nietap, Nieuw-Roden, Roderesch en Steenbergen
15 september: Foxwolde en Peize

 

Wat mag wel in de kledingzak?
Kleding inclusief ondergoed, schoenen, lakens en dekens, lappen stof, tassen & accessoires, versleten (boven- en onder)kleding, gordijnen, hoeden en petten, huishoudtextiel en knuffels.
Dus een kapotte spijkerbroek mag ook in de kledingzak!

 

Wat mag niet in de kledingzak?
Matrassen, natte kleding, poetsdoeken en vloerbedekking mogen niet in de kledingzak. Textiel waar olie of verf op zit mag ook niet in de kledingzak. Dit hoort thuis in de grijze afvalcontainer!

 

Textielinzameling: goede zaak voor milieu en liefdadigheid
Als u uw gebruikte textiel, kleding en schoenen aan ReShare geeft, draagt u bij aan een schoner milieu. Dit materiaal komt immers niet op de vuilnisbelt terecht, maar wordt opnieuw gebruikt. Dankzij uw medewerking aan deze textielinzameling zorgt u voor minder afval. Dat werkt kostenbesparend. Daarnaast geeft u ook nog eens aan een liefdadig doel. Net als de vorige keer hopen wij ook ditmaal op een positief resultaat. De vorige huis-aan-huis inzameling van het tweede kwartaal 12 tot en met 16 juni 2017 heeft 3.800 kilo opgeleverd.

 

Waar gaat het ingezamelde textiel naar toe?
De opbrengst gaat voor een deel naar (ongesubsidieerd) hulpverleningswerk in Nederland. Een ander deel van de opbrengst gaat rechtstreeks naar ontwikkelingslanden. Tot slot houdt ReShare ook noodvoorraden aan om snel te kunnen inspringen bij calamiteiten, rampen en aardbevingen.

 

Klachten of meer informatie over textielinzameling
Voor klachten kunt u bellen met mevrouw Irma Körver van ReShare, telefoonnummer 0800 03 22.
Voor meer informatie kijk op www.reshare.nl.

Ravage en twee gewonden na ongeval in Roden

Gemaakt: Woensdag, 06 september 2017 16:44

RODEN - Bij een ongeval tussen twee personenauto's op de Maatlanden in Roden zijn twee personen gewond geraakt. Door nog onbekende oorzaak kwamen beide voertuigen met elkaar in botsing. De klap wat zo hard dat een van de auto's in de sloot belandde. De ander bleef met onherstelbare schade op de weg staan.

 

De verkeers analisten van de politie deden ter plaatse onderzoek naar de juiste toedracht. De weg was bijna twee uur afgesloten voor het doorgaande verkeer om hulpverlening, onderzoek en berging van de voertuigen mogelijk te maken. Overigens staat de Maatlanden als het regent bekend om het gladde wegdek. De gemeente heeft na klachten er ook al wat aangedaan, maar het is volgens omstanders er niet beter op geworden. Herhaaldelijk vinden er volgens buurtbewoners bij slecht en nat weer namelijk ongevallen plaats. Vaak met lichte schade, maar nu dus met twee gewonden.

Auto duikt sloot in aan de Laan Weldadigheid in Veenhuizen

Gemaakt: Woensdag, 06 september 2017 17:41

VEENHUIZEN – Een auto is de sloot aan de Laan Weldadigheid in Veenhuizen gereden. De bestuurder raakte dermate gewond dat het slachtoffer met hulp van de brandweer en ambulance personeel uit de auto moest worden gehaald.

 

De man werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Over de oorzaak is n nog niets bekend.

NAM mag geen extra gas opslaan in Langelo

Gemaakt: Donderdag, 07 september 2017 20:22

LANGELO - De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) mag geen extra gas opslaan in de ondergrondse opslag bij Langelo. De minister van Economische Zaken moet daarvoor eerst een nieuw besluit nemen waarin hij de verruiming van de gasdruk beter motiveert.

 

Dat blijkt uit een uitspraak van de Raad van State.

 

De gemeenten Noordenveld en Leek hadden de voorzieningenrechter gevraagd het besluit van de minister om de gasdruk te verruimen, te schorsen. Zij maken zich zorgen over de gevolgen van de verruiming van de toegestane gasdruk voor hun inwoners. Volgens hen is onvoldoende onderzoek gedaan naar de risico's daarvan.

Al 615 inbraken in provincie Drenthe in 2017

Gemaakt: Donderdag, 07 september 2017 20:25

DRENTHE - In de eerste acht maanden van 2017 zijn er in Drenthe 615 inbraken geweest. Dit blijkt uit analyse van nationale politiecijfers door Smartalarm Alarmsystemen (www.smartalarm.nl). Ook gemeentelijke verschillen in Drenthe werden door de leverancier van alarminstallaties onderzocht. Hieruit blijkt dat de meeste inbraken per inwoner worden gepleegd in de gemeente Hoogeveen.

 

Inbraken in Drenthe
In Drenthe waren er in de eerste acht maanden van dit jaar 802 pogingen tot inbraak. Hiervan was 77% succesvol voor inbrekers. 187 inbraken werden voorkomen en bleven bij een poging. Het is opvallend dat er sterke gemeentelijke verschillen bestaan rondom geslaagde inbraken in Drenthe.

 

Meeste inbraakpogingen in gemeente Emmen
Op provinciaal niveau in Drenthe kwamen de meeste inbraakmeldingen voor in de gemeente Emmen. Hier werden namelijk 144 inbraakpogingen gedaan, waarbij inbrekers in 99 gevallen succesvol waren. Ook in Hoogeveen (139), Assen (120) en Coevorden (74) werden dit jaar al veel inbraken en inbraakpogingen genoteerd.

 

Hoogste slagingspercentage in Borger-Odoorn
De hoogste slagingspercentages van inbrekers in Drenthe werden vastgelegd in de Gemeenten Borger-Odoorn (92,9%), Westerveld (87,5%), Coevorden (83,78%), Midden-Drenthe (81,82%) en Aa en Hunze (81,25%).

 

Aantal inbraken per inwoner in Drenthe
Kijkend naar het aantal inbraken per inwoner, valt een aantal gemeenten op dat ruim boven het provinciale gemiddelde zit. Hoogeveen staat met stip bovenaan. Hier is de kans op inbraak ruim anderhalf keer zo hoog (157,7% ten opzichte van het Drents gemiddelde). Ook in Coevorden (131,8%). Noordenveld (124,2%) en De Wolden (111,3%) is er een verhoogde kans op inbraak. Het volledige onderzoek is terug te vinden op onderzoekspagina: Alarm in Drenthe

Droom voor je buurt? Kern met Pit helpt!

Gemaakt: Vrijdag, 08 september 2017 18:31

NOORDENVELD - Hebben jullie een goed idee voor de buurt bedacht? Dan is het tijd voor actie!

 

Kern met Pit is een initiatief van KNHM (Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij) en helpt al 40 jaar inwonersinitiatieven, van moestuin tot basketbalveld. Je krijgt gratis 'gereedschap' om aan de slag te gaan. Een eigen adviseur bijvoorbeeld, interessante workshops, de mogelijkheid om je (online) netwerk uit te breiden of de expertise van ingenieursbureau Arcadis.

 

En lukt het jullie om het buurtproject binnen een jaar uit te voeren? Dan krijgt het project 1.000 euro én het predicaat Kern met Pit. Schrijf je voor 1 november in op www.kernmetpit.nl. Meer weten? Ga naar www.kernmetpit.nl of neem contact op met KNHM via (026) 445 51 46.

Automobilist botst tegen geparkeerde auto en gaat ervandoor

Gemaakt: Zondag, 10 september 2017 17:40

RODEN - In de nacht van zaterdag op zondag 10 september vond rond 3.15 uur in Roden een zogenaamde doorrijding na aanrijding plaats. Op de Plataanweg in Roden reed een tot nog toe onbekende bestuurder tegen een geparkeerde auto. Door deze klap botste het geparkeerde voertuig tegen een ander geparkeerd voertuig. Gevolg is dat beide geparkeerde auto's beschadigd zijn en in ieder geval 1 voertuig is afgesleept.

 

Na het incident is de veroorzaker doorgereden richting Zulthereschweg. Echter.... er zijn wat onderdelen van de betrokken onbekende auto achtergebleven. Dit is goed voor het opsporingsonderzoek. Aan de hand daarvan kun je onder andere zien dat de onbekende auto aan de rechterkant (bijrijderskant) beschadigd is en dat de auto zwart van kleur is. Uit onderzoek blijkt ook dat er mogelijk een grijze auto bij deze aanrijding is betrokken of in ieder geval de aanrijding gezien heeft.

 

De politie is dus op zoek naar de veroorzaker. Het zou voor de benadeelden erg mooi zijn als deze bekend wordt. Misschien lukt dat met uw hulp.

 

Bent u getuige geweest van deze aanrijding? Weet u wie de veroorzaker is? Weet u het kenteken van de betrokken auto of heeft u andere informatie? Neem dan contact op met de politie in Roden. Even langskomen mag, maar vanzelfsprekend kunt u ook bellen naar 0900-8844 of bel misdaad anoniem 0800-7000. Het registratienummer is 2017241029.

Wegwerkzaamheden in Norg

Gemaakt: Dinsdag, 12 september 2017 19:40

NORG - Op maandag 18 september 2017 wordt er om de wateroverlast in de Laan van Havezathen te beperken, de kruising Nachtegaalstraat/ Laan van Havezathen opgebroken.


De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van het verkeersplateau en het aanbrengen van een verkeer remmende punaise. Om de overlast tot een minimum te bepreken worden deze werkzaamheden in twee fasen uitgevoerd. Dit houdt in dat het doorgaand verkeer vanuit de Laan van Havezathen en de Grootveenweg is gestremd. Het verkeer in de Nachtegaalstraat kan gewoon doorgang vinden.


Het verkeer uit de Laan van Havezathen moet omrijden via de Batinge. Het verkeer uit de Grootveenweg moet omrijden via Zandvoort.

 

De werkzaamheden duren ongeveer één week.

 

Kruising Batinge/ Laan van Havezathen
Op maandag 25 september 2017 wordt, ook om de wateroverlast in de Laan van Havezathen te beperken, de kruising Batinge/ Laan van Havezathen opgebroken.
De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van de asfaltverharding in de Laan van Havezathen en het aanbrengen van een klinkerverharding. Dit is om het regenwater wat uit de Batinge komt over de rijbaan Laan van Havezathen richting de grasgoot te leiden.


Het verkeer wordt door middel van bebording omgeleid. De werkzaamheden duren ongeveer één week.

Eerste archeologische beleefplek onthuld

Gemaakt: Dinsdag, 12 september 2017 19:45

NORG - Maandag 11 september is de eerste archeologische beleefplek onthuld door wethouder Henk Kosters van de gemeente Noordenveld, Carla Alma, bestuurder waterschap Noorderzijlvest en gedeputeerde Cees Bijl van de provincie Drenthe. Zij hebben het beleefpunt symbolisch overgedragen aan Enit Scholtens van de Vereniging Natuurmonumenten. Natuurmonumenten gaat het onderhoud en beheer van de beleefplek grotendeels uitvoeren en draagt zorg voor verdere recreatieve ontsluiting.

 

Met de onthulling van deze eerste archeologische beleefplek brengen we de verborgen geschiedenis in het landschap voor het voetlicht. We leren daarmee (een stukje van) het geheugen van het landschap kennen, hoe de bewoners van Drenthe het landschap meer dan 4000 jaar geleden ook al naar hun hand wisten te zetten. Dit is te zien via het informatiepaneel bij het beleefpunt in het beekdal van De Slokkert in Norg.

 

De gemeente Noordenveld en de provincie verbinden dit project aan de afspraak om samen te werken aan samen gekozen culturele projecten die gefinancierd worden uit bestaande cultuurbegrotingen. 12 oktober 2017 wordt hierover een convenant (Culturele alliantie) ondertekend tussen de Drentse gemeenten en de provincie. Het gezamenlijk opzetten van 12 spraakmakende archeologische beleefpunten, in elke gemeente één, is een van die afspraken. De veenweg van de Slokkert is daarvan de eerste.

Doe mee aan de Open Bedrijvendag Noordenveld

Gemaakt: Dinsdag, 12 september 2017 19:49

NOORDENVELD - Op 4 november openen vele bedrijven hun deuren voor bezoekers. De Open Bedrijvendag is ideaal om op een ludieke manier te laten zien wat uw bedrijf doet. Vorig jaar trok het evenement 80.000 bezoekers.

 

Meld uw bedrijf aan via www.obddrenthe.nl en laat anderen een kijkje nemen in de keuken.

Wilt u in gesprek met een raadslid? Dat kan iedere woensdagavond!

Gemaakt: Dinsdag, 12 september 2017 19:50

RODEN - De gemeente start op woensdag 13 september 2017 met een inloop in de 'Oude Hal' van het gemeentehuis, Raadhuisstraat 1 in Roden. De inloop is bedoeld voor iedereen die 'even' met een raadslid wil praten. Heeft u een vraag, zit u iets dwars of wilt u iets onder de aandacht brengen van de gemeenteraad, dan kunt u dit tijdens de inloop bespreken met een raadslid. De inloop start om 19.30 uur en duurt maximaal een half uur.

 

Elke woensdag door de gehele gemeente
De gemeenteraad is van plan om op alle woensdagavonden een inloop te organiseren. Kunt u de ene week niet dan wellicht een volgende. Het is de bedoeling dat de inloop niet altijd plaatsvindt in het gemeentehuis, maar af en toe ook op locatie. Informatie hierover vindt u op de gemeentepagina, op www.gemeentenoordenveld.nl en via social media.

 

Voor vragen kunt u bellen met de griffie via 14 050 of mailen naar griffie@gemeentenoordenveld.nl.

Brand in meterkast van woning in Langelo

Gemaakt: Donderdag, 14 september 2017 00:03

LANGELO – In een deels rietgedekte woning aan de Lieverseweg in Langelo is woensdagavond rond elf uur een brand uitgebroken. De brand was ontstaan in de meterkast.

 

De brandweer was snel ter plaatse en heeft uitbreiding weten te voorkomen. Het is onbekend hoe groot de schade is.

Koning Willem Allexander in zonnig Assen voor opening Blauwe As

Gemaakt: Vrijdag, 15 september 2017 16:12

ASSEN – Koning Willem Allexander heeft vrijdagmiddag de vaarroute de Blauwe As geopend. Hij vaart zelf een stukje mee van de sluis naar de havenkanaal.

 

Met het doortrekken van het Kanaal, vanaf de Havenkade naar de Vaart, wordt de vaarrecreatie van Assen flink uitgebreid. Hiermee wordt het centrum van Assen een aantrekkelijke bestemming in de vaarroute Meppel – Assen – Groningen.