Laatste alarmering:
Datum 14|11 Tijd 16:30:57 (inci-01) Ongeval (aardgas Lekkage Buiten) Zevenhuisterweg Nieuw-roden 038033 Prio Hoog Eenheid | Chauffeurs B Brandweer Assen Drenthe
vrijdag 17 november 2017
TOP NIEUWS

DINSDAG 14|11

NIEUW-RODEN - Dinsdag aan het begin van de avond is er een gaslek ontstaan aan de Zevenhuisterweg in Nieuw-Roden.

 

Ter plaatse was een sterke gaslucht te ruiken. Het lek dat ontstaan was in de berm van de weg werd door de brandweer veilig gesteld. Enexis kwam ter plaatse om het lek te dichten. De Zevenhuisterweg is enige tijd afgesloten geweest voor het verkeer. De brandweer ter plaatse wou verder geen informatie geven over de achtergrond van het incident.

1/1

MAANDAG 13|11

VEENHUIZEN – Op de Oosterwoldseweg in Veenhuizen is maandagavond een auto op de kop in de sloot terecht gekomen.

 

De bestuurder raakte niet gewond. Over de oorzaak is niets bekend.

VRIJDAG 10|11

NORG – Vrijdagavond vond er een aanrijding plaats tussen twee auto's op de Langeloërweg in Norg. Eén van de auto's kwam in de berm tot stilstand en de ander op de weg. Er raakte niemand gewond.

 

Met de auto's was het minder gesteld. Die moesten worden afgesleept. De oorzaak van het ongeval waarbij een van de wagens in de zijkant werd aangereden is onbekend.

1/1

VRIJDAG 10|11

NORG - Op vrijdag 10 november heeft om 11.00 uur wethouder Henk Kosters samen met aannemer Roelofs de eerste schop in de grond gezet als start van de nieuwe woonwijk Oosterveld in Norg.

 

Ter voorbereiding op de (woning)bouwwerkzaamheden wordt de eerste fase van het plan Oosterveld de komende maanden bouwrijp gemaakt. Hierbij wordt onder andere grondwerk uitgevoerd, de riolering aangebracht en de Oosterveldweg wordt voor ongeveer de helft aangelegd.

 

De afgelopen maanden is voor het deel waar de werkzaamheden worden uitgevoerd in het veld een archeologisch onderzoek ...

1/1

VRIJDAG 10|11

DRENTHE - Voor wie het vergeten was, zaterdag 11 november is het Sint Maarten!

 

Niet alleen is 11 november het begin van het carnavalsseizoen, het is ook Sint-Maarten. Mocht je het vergeten zijn: een feestdag waarbij kinderen met een lampion aan de deur komen om liedjes te zingen en vervolgens snoep of fruit krijgen. Sint-Maarten werd in het verleden vooral in kleine dorpen gevierd, maar maakt de laatste jaren ook zijn intrede in grote steden.

 

Wie is Sint-Maarten eigenlijk?
Tijdens Sint-Maarten vieren dat Sint-Maarten, een bisschop van Tours, gedoopt is. Zijn echte naam is ...

DINSDAG 14|11

NOORDENVELD - Inwoners van de gemeente Noordenveld kunnen op zaterdag 25 november 2017 gratis hun snoeiafval wegbrengen van 8.00 tot 15.00 uur in:

  • Peize, bij de gemeentelijke werkplaats aan De Aanleg;
  • Roden, op een aangemerkt deel van het Vlasveen;
  • Norg, op het terrein van de voormalige gemeentelijke werkplaats aan de Eenerstraat 69.

 

Het storten van snoeiafval kan alleen op 25 november, op andere dagen wordt het gezien als een overtreding en kan het leiden tot boetes.

 

Afvalpas mee
Vergeet niet om uw afvalpas mee te nemen, anders krijgt u geen toegang tot het ...

DINSDAG 14|11

RODEN - Op 21 november 2017 organiseren het Scheepstra Kabinet en de openbare Bibliotheek Noordenveld een avond taalgebruik van de gemeente Noordenveld onder de titel Jip en Janneke-taal.

 

Het wordt een avond over taal en taalgebruik van de Gemeente. Zowel intern, in beleidsstukken en nota's als de communicatie naar de inwoners in brieven, gemeentepagina en website. Voor een goed functionerende democratie is het immers van belang dat de overheid duidelijk en voor iedereen begrijpelijk communiceert. Het doel is om in januari met aanbevelingen te komen om de communicatie te ...

Agenda

Welke straf voor achterlaten hond in hete auto
Aantal stemmen:
  2851
58%
  Politie moet hoge boete geven

35%
  Hond in beslag nemen

7%
  Alleen dierenartskosten betalen

24Webvertising